sâmbătă, 22 august 2009

Fair-play in bucatarie!!!

In ultima vreme, foarte multi dintre noi s-au confruntat cu numeroase plobleme legate de furtul imaginilor si textului. De aceea, am pornit o campanie impotriva celor care isi insusesc munca noastra.

Daca ne sustineti, va rugam afisati urmatorul banner:




codul html





Puteti
afisa bannerul pe site-ul sau blogul dvs. pe bara laterala. (se va micsora automat).

De asemenea puteti urmari materialele celor care au pornit aceasta campanie:


12 comentarii:

carnetul de retete spunea...

Am inregistrat bannerul pe blogul meu.

Claudia-Maria spunea...

help, cum il pot modifica ca e cat china de mare la mine pe bloq si nu intra tot.

lauralaurentiu spunea...

Claudia-Maria, nici la mine nu s-a micsorat, de aceea am procedat astfel: am salvat imaginea bannerului. Am copiat din bara browserului linkul paginii de pornire foodblocommunity. Din meniul "personalizati" al blogului meu am ales "adaugati un obiect gadget" + "Fotografie". Am selectat imaginea bannerului, deja salvata in computerul meu si am dat paste linkului copiat. Asta e tot!

Ela spunea...

Si eu am pus banner-ul pe blogul meu.

lauralaurentiu spunea...

Multumesc, Elisa :), ca sustii aceasta campanie. Multumiri si pentru Claudia-Maria si Cristina de la cioco&zahar :) .

Laura spunea...

Va pup fetelor pentru ca ne sustineti!
L-am rugat pe Cipi sa redimensioneze bannerul, asa ca sper ca de-acum nu veti mai avea probleme in afisarea lui :)
...daca totusi da :P ...urmati pasii expusi atat de clar de Laura :)

CMR spunea...

Dragii mei, va sfatuiesc sa fiti foarte atenti la modul in care ii blamati pe plagiatori...de obicei sunt persoane ipocrite si meschine, de cele mai multe ori sireti si de ce nu inteligenti (vezi povestea cu vulpea si strugurii) de aceea va puteti transforma usor din parti vatamate si acuzatori in inculpati. Sunt legi care prevad foarte clar ceea ce inseamna calomnia, antireclama, reclama negativa, instigarea s.a.m.d. Nu vreau sa va tai avantul si nici sa va sperii, dar crearea unor instrumente de blamare gen : catastiful ... , sau forumuri de pus la zid a celor care ne supara, s-ar putea sa le ofere avantajul pe care si-l doresc. Stiu, "legea e oarba" dar noi ne vrem cei corecti, asa ca hai sa folosim cai legale, chiar daca de cele mai multe ori sunt foarte putine sau insuficiente.

Cristian Borod spunea...

R, ai dreptate oarecum. Nu prea vad de ce m-ar putea acuza de calomnie si antireclama pentru ca am dovezi pentru acuzatiile pe care i le aduc! Adica am avut grija sa fac niste print-screen-uri (chiara daca acum si-a schimbat template-ul)! Si in plus, m-am simtit dator sa-mi informez prietenii care m-au sustinut si ei la randul lor cand am avut eu nevoie. „catastiful“ si „lista de ororare“ e o gluma a noastra. Daca era pe bune il gaseai aici! Adica chiar nu am de gand sa fac pe politia copyright-ului in blogosfera! Am ce face cu timpul meu! Am crezut ca se poate discuta omeneste cu persoana respectiva, si ca poate nu e la curent cu legea copyright-ului, ca a facut totul din pura ignoranta. Adica i-am dat prezumtia de nevinovatie (daca ignoranta poate fi circumstanta atenuanta) Dar se pare ca m-am inselat. Dupa respunsurile pe care le-am primit de la ea, este foarte clar ca m-am inselat si ca o face intentionat. A sos cateva poze incriminate si le-a inlocuit cu altele tot furate. Cam atata a inteles ea din toata afacerea! De aceea, iti repet, ai dreptate! Data viitoare nu ma mai obosesc! Pun mana direct pe ustensila de raportat!

CMR spunea...

Si inca ceva referitor la Formularul de raportare de la Google...

Vedeti ca exista un formular similar tot de la google care poate ataca formularul vostru in sensul ca daca nu aveti dovezi suficiente sau faceti sesizari in numele altora....se poate intoarce totul impotriva voastra.

Google detine baze de date detaliate cu ip-urile calculatoarelor de pe care se posteaza si de pe care se fac reclamatii. Si chiar daca majoritatea ip-urilor sunt variabile...providerii de internet si companii ca Google adera la prteneriate care le permit sa schimbe date intre ei...spre ex : adresa voastra postala pentru a va trimite o citatie (intelegeti voi ce vreau sa zic)

Cristian Borod spunea...

R (adialogul ar avea un rost daca n-ai fi anonim). Multumim ca-ti faci griji pt noi. Nimeni nu a facut reclamatii in numele altora . Dovezile exista. Fiecare imagine este un fisier, care contine o informatie, daca stii unde sa te uiti. (adica, data la care a fost facuta, cu ce aparat, cand a fost modificata etc.). Nu stiu cum sa iau comentariile tale...ca pe o informare sau ca pe o amenintare. cat priveste faza cu adresa mea... hai sa fim seriosi. de unde stii tu ca eu nu postez de pe un mobil cu cartela pre-paid. Sau de la un internet caffe. (nu ca as avea motive sa imi fie frica, dar ceea ce descrii tu e o utopie si nu suntem toti computeristi incepatori). Cat despre formularul similar... mi se pare ca politica Google este corecta, adica nu trebuie sa existe abuzuri nici de o parte nici de alta.

L.D. spunea...

... lucrul asta cu bannerul este o treaba buna, nu neg, dar apare in locuri ridicole cateodata, de exemplu, am gasit un site care afiseaza acest banner, cu o mica problema, ca pana si termenii de utilizare, ironic, care ar trebui sa fie partea legala, al site-ului sunt plagiat :)))) -
* Plagiat - Termeni si conditii utilizare site (continut de pe site-urile dezvoltate de o firma de software mai veche din ro)

Restul continutului nu sunt decat vreo 3 copii identice la niste diete copiate de pe un site de slabit si restul 'inspirate'. La retete, nu-mi dau seama, acolo trebuie de verificat.

| spunea...

Ar trebui facuta o lista neagra a bloggerilor hoti de articole, care sa fie publicata pe cat mai multe site-uri.